10 Jam tunggu doktor hospital kerajaan datang rawat anak, bapa luah rasa kesal

Oleh Admin

10 Jam tunggu doktor hospital kerajaan datang rawat anak, bapa luah rasa kesal. Apabila berurusan dengan mana-mana sektor kerajaan pasti akan kedengaran luahan orang ramai berhubung sistem pengurusan mereka yang perlahan.

Namun, masalah itu tetap berulang sehinggakan rata-ratanya sudah lali kerana tiada penambahbaikan pun dari pihak mereka.

Walaubagaimanapun, mungkin ada beberapa sektor yang perlu menambahbaik pengurusan mereka seperti hospital kerana ia merupakan sektor terpenting dan perlu sentiasa bersiap siaga mendepani sebarang kecemasan.

10 Jam tunggu doktor hospital kerajaan datang rawat anak, bapa luah rasa kesal

Bapa tahan sabar teman anak di hospital

Hal itu sekaligus dapat mengelakkan berlakunya insiden seperti yang menimpa lelaki ini yang mana perkongsiannya ada dimuat naik di laman Tiktok.

Dari 7 petang sampai pukul 4 pagi tunggu

10 Jam tunggu doktor hospital kerajaan datang rawat anak, bapa luah rasa kesal

Menurui video pendek itu menyaksikan suasana sekitar aras tempat dia dan anaknya menunggu staf bertugas untuk mendapatkan rawatan.

Lengang dan tidak perlu bersesak, namun alangkah terkejutnya rupanya mereka masih belum dipanggil lagi dan masih menunggu sejak jam 7 petang sehingga hampir 4 pagi.

Video:

Dia menerusi kapsyennya memberitahu bahawa pengurusannya perlahan disebabkan hanya seorang doktor sahaja bertugas ketika itu.

Baca:

“Kritik orang nyanyi bukan main pedas, diri sendiri punya show biasa je..” – Netizen

Rupanya Haqiem Rusli terbatuk semasa nyanyi live AJL36, ramai tak sedar

Selamat Hari Wanita, statistik tunjuk seorang gadis dirogol setiap 10 minit