Anugerah diterima Will Smith mungkin ditarik balik

Oleh Admin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Anugerah diterima Will Smith mungkin ditarik balik will smith movies will smith son will smith wife will smith net worth will smith meme will smith movies and tv shows will smith house anak will smith will smith age [/bg_collapse]

Anugerah diterima Will Smith mungkin ditarik balik.Selepas insiden menampar Chris Rock di atas pentas, pelakon Hollywood, nama Will Smith terus menjadi buah mulut warganet di media sosial.

Will Smith berdepan tindakan undang-undang

Bukan itu sahaja, Penganjur Anugerah Akademi (Oscar) ke-94 memaklumkan bahawa pelakon dan penerbit itu juga mungkin akan dikenakan tindakan kerana didakwa telah mencemarkan anugerah berprestij itu.

“Kami sudah memulakan ulasan formal membabitkan insiden itu dan mengkaji langkah serta tindakan lanjut yang akan diambil mengikut undang-undang kecil, Piawaian Kelakuan dan Undang-undang California.”

Akademi Oscar tolak keganasan

Anugerah diterima Will Smith mungkin ditarik balik
Ulas penganjur, polis piawaian kelakuan anugerah itu menyatakan, ia menentang sebarang bentuk penderaan, gangguan dan diskriminasi serta menghendaki ahli untuk mengangkat nilai yang menghormati marvah sesama insa, keterangkuman dan menyokong persekitaran yang memupuk kreativiti.

Oleh yang demikian, pelanggaran polis itu berkemungkinan menyebabkan penggantungan atau penyingkiran daripada kumpulan, penarikan balik Oscar atau kehilangan kelayakan untuk anugerah pada masa depan.

Untuk maklumkan, Will Smith telah dinobatkan sebagai Pelakon Lelaki Terbaik.

Mengambil kesempatan itu, dia juga telah membuat permohonan maaf atas insiden yang tular, namun difahamkan Will tidak memohon maaf kepada Rock.

Will Smith mohon maaf, menang Pelakon Lelaki Terbaik
Selepas insiden menampar pelawak Chris Rock secara langsung, bintang Hollywood, Will Smith sekali lagi naik ke pentas untuk menerima anugerah Oscars pertamanya sebagai Pelakon Lelaki Terbaik di acara Academy Awards ke-94 itu.

Smith menggondol kemenangan menerusi watak Richard Williams dalam filem King Richard yang dibintanginya dan turut membuat permohonan maaf kepada penganjur dan calon-calon lain atas tindakannya sebelum itu.

“Saya tahu apa yang kita buat kadangkala akan membuatkan orang bercakap mengenai kita.

“Dalam bidang ini, kita kena berdepan dengan situasi apabila orang tidak hormat kepada kita dan kita terpaksa senyum saja,” katanya.

Dengan linangan air mata, Smith turut berkongsi pesanan daripada sahabatnya yang juga calon dalam kategori sama, Denzel Washington.

“Ketika kita berada dalam zaman kegemilangan, ketika itulah ‘syaitan’ akan datang kepada kita,” katanya.

King Richard mengisahkan mengenai perjalanan Richard Williams, bapa kepada dua bintang tenis dunia, Venus dan Serena Williams dalam menjaga keluarga dan membawa anak-anaknya sehingga menjadi pemain profesional.
TONTON :

BACA:

Kenduri belum habis, makcik ni selamba bungkus lauk depan tetamu

5 Kisah selebriti tak jadi kahwin, nombor 4 paling tak sangka!

Aksi ghairah ular tunjuk ‘tarian tiang’ kejutkan orang ramai