Baru berusia 15 tahun, ibu muda ini sanggup tikam bayi sendiri

Oleh Admin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Baru berusia 15 tahun, ibu muda ini sanggup tikam bayi sendiri .saps ibu bapa doa ibu bapa doa untuk ibu bapa hadiah untuk ibu apdm ibu bapa hari ibu selamat hari ibu saps semakan ibu bapa [/bg_collapse]

 

Seorang remaja perempuan didakwa di Mahk4mah Maj1stret Kemaman hari ini atas pertvduhan membnuhh b4ayi lelaki yang baharu diIahirkan dalam kejadian di sebuah rumah di daerah Kemaman.

Svspek berusia 15 tahun meng4ngguk faham ketika pertuduhan dibacakan dihadapan Majistret Tengku Eliana Tuan Kamaruzaman.

Tikam bayi hingga maut: Ibu muda 15 tahun didakwa membunuhTertvduh ketika tiba di Mahk4mah Maj1stret Kemaman pada Selasa. – Astro AWANI

Mengikut pertvduhan, tertvduh dengan sengaja melakukan pembn0.han sehingga menyebabkan kemat1an terhadap b4yi yang diIahirkan olehnya.

KesaIahan itu dilakukan kira-kira jam 7 hingga 9 pagi di sebuah rumah di daerah Kemaman pada 8 Febuari lalu.

Pertvduhan dilakukan mengikut Seksyen 302 K4nun Kes3ksaan kerana membn0.h.

Pend4kwaan dikendalikan Timbalan Pend4kwa Raya Nur Azhani Azman manakala tertvduh diwakili peguam, Nurainie Haziqah Shafii.

Terdahulu, Nurainie Haziqah mem0hon tertvduh diikat jam1n, namun ditoIak pihak mahk4mah.

Tengku Eliana kemudiannya menetapkan 16 Mac depan sebagai sebutan semula kes.

Pada Selasa lepas seorang b4yi lelaki yang baharu diIahirkan ditemui m4ti dengan kesan t1kam di bahagian kiri dada di sebuah rumah di daerah Kemaman, Terengganu.

Dalam kejadian kira-kira jam 8 hingga 9 pagi itu b4yi berkenaan dikatakan ditikam dengan 0bjek t4jam oleh seorang remaja perempuan dipercayai ibunya.

B4yi m4ut dit1kam ibu seIamat dikebvmi

Baru berusia 15 tahun, ibu muda ini sanggup tikam bayi sendiri .saps ibu bapa doa ibu bapa doa untuk ibu bapa hadiah untuk ibu apdm ibu bapa hari ibu selamat hari ibu saps semakan ibu bapa
Bayi ditikam ibu selamat dikebumikan

Sementara itu, jnazah b4yi yang mavt dipercayai dit1kam ibunya, seIamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Seri Bandi Kemaman, di sini hari ini, seminggu selepas kejadian meny4yat hati itu.

Jnazah dianggarkan seberat kira-kira 2.49 kilogram itu dikebvmikan kira-kira jam 11.05 pagi dengan diuruskan kakitangan dan pegawai Pejabat Agama Islam Daerah Kemaman.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan yang turut hadir di tanah perkvburan, berkata jnazah b4yi terbabit diserahkan kepada Pejabat Agama Daerah Kemaman untuk urusan pengebvmian selepas dibawa keluar dari Bilik F0.rensik Hospital Kemaman, kira-kira jam 10.30 pagi.

“Biarpun hujan lebat, proses pengebvmian b4yi maIang ini lancar tanpa sebarang masaIah. Polis kini sedang giat membvru seorang pemuda berusia 20-an dipercayai teman lelaki kepada ibu b4yi terbabit untuk sias4tan lanjut,” katanya.

Hanyan berkata, kes disi4sat mengikut S3ksyen 302 K4nun Kes3ksaan dan orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai pemuda itu diminta segera menghubungi polis.

Bayi baru dilahirkan, maut ditikam ibu sendiriAnggota polis menjalankan sias4tan berhubung seorang b4yi ditemui m4ti dipercayai dit1kam ibunya sendiri di Kemaman, pagi tadi. – NSTP/Rosli Ilham

Dalam kejadian minggu lalu, b4yi lelaki terbabit yang baru diIahirkan ditemui m4ti dengan kesan t1kaman pada bahagian dada kirinya. Kejadian dipercayai antara jam 8 hingga 9 pagi dan m4ngsa dipercayai dit1kam ibunya yang berusia 15 tahun dengan 0bjek tajam.

Beliau berkata, ketika kejadian ahli keluarga m4ngsa tiada di rumah dan sias4tan awal polis percaya b4yi terbabit dit1kam oleh ibunya yang berusia 15 tahun itu.

Kes Ibu Berusia 15 Tahun Tikam Bayi Baru Dilahirkan, Polis Cari Mohammad Hazuarie Bantu Siasatan

“Svspek dikatakan meminta bantuan daripada rakan sebelum rakannya itu menghvbungi kakitangan kesihatan untuk memaklumkan berhvbung keIahiran b4yi berkenaan.

“Kakitangan kesihatan bagaimanapun mengesahkan b4yi itu telah mninggal dunia dan terdapat kesan Iuka dipercayai kesan t1kaman di dada b4yi terbabit,” katanya.

Hanyan berkata, kakitangan kesihatan terbabit kemudiannya memaklumkan kejadian itu kepada polis kira-kira jam 10 pagi tadi.

BACA LAGI : Kecoh lelaki pukul orang tua, akhirnya berjaya ditangkap dan dibelasah orang ramai

Penerima vaksin Sinovac dicadang terima 2 suntikan penggalak

Ibu terkejut bila periksa history tab anak 8 tahun, penuh kandungan lucah