DIPUJI : MUSE Jaga Adab Dan Berbudi Bahasa Bila Tiba Di Malaysia Undang Pujian Dari Rakyat

Oleh Admin 01

Tingkah laku kumpulan terkenal dari Britain, Muse yang kini sedang bercuti di Langkawi meraih perhatian dan dipuji ramai warga Malaysia.

Menerusi rakaman yang tular, kesemua ahli kumpulan yang ditemani isteri dan anak-anak mereka dilihat bersopan ketika berada di tempat penginapan.

Telatah mereka yang mematuhi peraturan dan undang-undang di negara orang mendapat pujian ramai warganet yang membandingkan mereka dengan dua kumpulan terkenal sebelum ini.

Tiada rokok di tangan, tiada muka masam hanya sebab mereka berada di ‘3rd world country’, tiada perangai rockstar yang cliche. Hanya muka muka peramah bersama isteri dan anak.”

Ramai yang memuji sikap ahli kumpulan ini dan ada yang berkata Muse merupakan antara band yang merendah diri dan tidak bermasalah selain memberikan persembahan yang hebat.

Dalam pada itu, beberapa individu membandingkan kumpulan Muse ini dengan band yang telah menimbulkan kontroversi baru-baru ini, The 1975 dan berkata tingkah laku kedua-duanya sangat berbeza.

Untuk info, kumpulan ini sedang berehat di Langkawi sementara tarikh konsert mereka yang akan berlangsung pada 29 Julai ini di Stadium Bukit Jalil.

Baca Selanjutnya :