Gamat satu sekolah bila staf bersalin, guru lelaki kelam kabut macam bini diorang nak beranak

Gamat satu sekolah bila staf bersalin, guru lelaki kelam kabut macam bini diorang nak beranak. Menerusi perkongsian di Facebook itu, Puan Norazira Zikir memaklumkan apa yang dilalui mereka hari itu adalah sesuatu yang tidak dapat dilupakan. Gamat, satu sekolah, sekolah, staf bersalin, staf, bersalin, guru, guru lelaki, guru perempuan, guru sekolah, kelam kabut, bini beranak, bini,bini bersalin, perkongsian, perkongsian di facebook,  perkongsian facebook, sesuatu, tidak, dapat dilupakan, aktiviti sekolah, sekolah rendah, sekolah menengah, aktiviti sekolah minggu,  aktiviti sekolah rendah, guru sekolah menengah, guru sekolah menengah, guru viral, cikgu viral

Gamat satu sekolah bila staf bersalin, guru lelaki kelam kabut macam bini diorang nak beranak. Menerusi perkongsian di Facebook itu, Puan Norazira Zikir memaklumkan apa yang dilalui mereka hari itu adalah sesuatu yang tidak dapat dilupakan.

Seorang guru di Sekolah Kebangsaan Rantau Panjang menceritakan pengalaman berharga menjadi bidan terjun kepada seorang staf yang hendak bersalin.

Sis punya kelam kabut tak boleh nak bincang bila ppm sis bagitau dia rasa macam nak bersalin. Terus lari naik pejabat minta kerani call 999. Ambulan pulak lambat.

Mana tidaknya keadaan menjadi kelam kabut sebaik sahaja staf Pembantu Pengurusan Murid (ppm) memaklumkan rasa sakit untuk bersalin.

Ppm sis dah jerit-jerit tak tahan sakit. Lepas tu air ketuban pulak dah pecah. Memang tak boleh tunggu dah ni. Dia kata baby nak keluar sangat dah.

Dalam keadaan cemas, guru-guru berlari satu sekolah bertanya siapa yang berani sambut kelahiran bayi. Nasib baiklah ada seorang pengawal keselamatan wanita yang tenang dan membantu proses kelahiran.

Gamat satu sekolah bila staf bersalin, guru lelaki kelam kabut macam bini diorang nak beranak. Menerusi perkongsian di Facebook itu, Puan Norazira Zikir memaklumkan apa yang dilalui mereka hari itu adalah sesuatu yang tidak dapat dilupakan. Gamat, satu sekolah, sekolah, staf bersalin, staf, bersalin, guru, guru lelaki, guru perempuan, guru sekolah, kelam kabut, bini beranak, bini,bini bersalin, perkongsian, perkongsian di facebook,  perkongsian facebook, sesuatu, tidak, dapat dilupakan, aktiviti sekolah, sekolah rendah, sekolah menengah, aktiviti sekolah minggu,  aktiviti sekolah rendah, guru sekolah menengah, guru sekolah menengah, guru viral, cikgu viral

Dengan penuh rasa syukur, bayi akhirnya selamat dilahirkan dengan mudah. Ibu bayi juga berada dalam keadaan stabil. Sementara menunggu ambulan sampai, mereka memandikan dan mencuci bayi menggunakan besen yang ada sahaja.

Ramai mak-mak angkat yang sambut dia hehe. Cikgu-cikgu lelaki dan guru besar pun kalut satu sekolah dah macam bini diorang nak beranak hehe. Semua tak sabar nak tengok baby. Alhamdulillah ustaz iqamahkan baby girl kami ni.

Fuh, memang lain macam pengalaman ini kan? Didoakan bayi menjadi seorang anak yang solehah buat kedua ibu bapanya.

Baca:

Teknik tegur anak oleh Faizal Tahir berjaya curi tumpuan netizen

Anak arwah Ibrahim Pendek kini mencari rezeki di tapak parking

Bengang suami kahwin lain, isteri roboh rumah dibina atas tanah mentua