Inspektor Sheila Impikan Lelaki Romantik

Oleh Admin 01

Inspektor Sheila, atau nama sebenarnya Sheila Sharon Steven Kumar, seorang pegawai polis tular yang digantung tugas dan dikenali sebagai ‘Inspektor Sheila’ itu, kini dilihat sedang menjadi tumpuan dari sisi yang lebih positif.

Ini bermula apabila beliau kembali muncul dengan ‘iklan cari jodoh’ di Facebook. Sheila, yang berusia 35 tahun, mengungkapkan bahawa dia tidak terpikat dengan lelaki yang hanya memiliki rupa paras menarik. Sebaliknya, dia lebih tertarik kepada lelaki yang muda dan tidak gemuk.

Memetik tulisan mengenainya di Portal Berita Harian, beliau berkata; “satu bonus buat mereka (lelaki) jika boleh buat saya yang begini (tegas) jadi manja”. Dia juga menambahkan bahawa lelaki idamannya haruslah bujang, tidak mengongkong, aktif bersukan, dan paling utama, menghormati wanita.

Sheila juga mempunyai kecenderungan untuk lelaki yang pandai bertutur dalam bahasa Inggeris, suka melancong, mengutamakan keluarga dan agama, serta memiliki ‘standard’ dan berfikiran kelas dunia. Meskipun telah berkenalan dengan ramai lelaki, Sheila mengakui bahawa dia belum menemui lelaki yang sesuai.

“Sebenarnya, saya ada berkenalan juga dengan ramai lelaki Melayu dan ramai yang ‘sporting’ malah saya terbuka saja. Cuma, saya belum jumpa lelaki yang sesuai malah setakat ini tiada lagi yang lepas saringan. Sebab itu saya memilih jadi bujang dan kalau ‘single’ solo seumur hidup pun saya ‘happy’ saja,” jelas Sheila.

Sejak kisahnya menjadi tular, Sheila mengakui bahawa hidupnya telah berubah 180 darjah. Jumlah pengikutnya di Facebook telah meningkat daripada 8,400 kepada 16,000. Dia juga telah menerima tawaran dari beberapa syarikat untuk bekerjasama dalam beberapa perkara.

Namun, meskipun popularitinya meningkat, Sheila tetap berpegang kepada prinsipnya dalam mencari pasangan hidup. Dia berharap untuk menemui lelaki yang dapat memenuhi kriteria yang telah ditetapkannya dan yang paling penting, dapat membuatnya bahagia.