Lelaki bercahaya muncul solat di surau jam 3.15 pagi, cctv berjaya rakam

Oleh Admin

Lelaki bercahaya muncul solat di surau jam 3.15 pagi, cctv berjaya rakam. Sedia maklum umat Islam sekarang berada pada fasa 10 terakhir bulan Ramadhan.

Dalam mengejar pahala berganda-ganda seperti solat berjemaah, tarawih, berdoa, qiyamullail, tahajud, membaca Alquran semuanya akan dipertunjukkan Allah taala hambaNYA yang terpilih.

Baru-baru ini terdapat satu rakaman cctv di sebuah surau/masjid di ibu kota iaitu Kuala Lumpur, lokasi terperinci tak dikenalpasti.

Seorang lelaki seperti bercahaya sedang melakukan ibadah solat, ini menunjukkan satu keajaiban Allah taala.

Jika seorang hamba itu terpilih oleh Allah swt, sangatlah beruntung mereka tambah-tambah pada bulan mulia ini.

Solat tahajud ni hebat cuma korang pernah dengar tak cerita yang mana orang yang suka solat tahajud di rumah, dia akan bercahaya dan akan dikenali malaikat dan apabila orang tersebut meninggal dunia cahaya tersebut akan naik ke langit dan malaikat akan tahu bahawasanya orang tersebut sudah meninggal dunia.

Jadi kesimpulan dia mungkin cahaya tersebut yang menerangi rumah itu adalah cahaya dari orang seperti dlm cctv ini ataupun cahaya dari rumah bagi orang yang sering buat solat tahajud.

Btw kalau ade orang perpendapat bahawa ianya adalah edit ataupun pantulan cahaya sebab baju putih its up to you tiada yang salah.

Pendapat masing2 andai betul Allahuakhbar hebat kuasa Allah bagi orng rajin solat tahajud bercaya orang itu maka jangan ada yang salah faham.

Andai betul jadikan pengajaran dan pedoman buat diri kita untuk menjadi lebih baik sebelum meninggal dunia dan sentisa muhasabah diri.

Jangn kec4m pendapat masing2 so andai benar bolehlah kita memperbanyakkan solat malam agar kita pun bercahaya di akhirat kelak dan rumah kita diterangi cahaya sehingga malaikat dpt mengenali kita.

Semoga kita semua berada di bawah naungan rahmatNYA.

#Baca ayat ini selepas solat fardhu inshaAllah diizinkan

1) Jika seseorang itu lemah dia akan menjadi kuat

2) Jika dia hina, dia akan menjadi mulia

3) Jika dia seorang yang kalah, maka dia akan segera mendapat pertolongan

4) Jika dia seorang berkesempitan, maka akan dapat kelapangan

5) Jika dia seorang yang berhutang, makan akan segera dapat bayar

6) Jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya.

7) Jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera dapat kelapangan hidup.

“Demi masa. Sesungguhnya manusia itu benar-benar berada dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal soleh dan saling menasihati supaya mentaati kebenaran dan saling menasihati supaya menetapi kesabaran.”

BACA:

AC Mizal kongsi kisah hidup, pernah makan tisu cicah kuah roti canai

Cara hilangkan habuk kulat pada rak dan almari, guna satu bahan ni je..

Honda HR-V versi baru bakal tiba di Malaysia, jadi sebutan ramai