Menjelang berbuka puasa, ini cara ‘ekspres’ lembutkan daging

Menjelang berbuka puasa, ini cara ‘ekspres’ lembutkan daging. niat puasa ganti doa buka puasa niat puasa niat puasa sebulan puasa 2021 niat puasa 6 niat ganti puasa niat puasa arafah niat puasa enam niat puasa ramadhan

Menjelang berbuka puasa, ini cara ‘ekspres’ lembutkan daging.Daging sememangnya menjadi kegemaran ramai tapi boleh jadi spoil mood kalau dagingnya liat, susah bila nak kunyah. Sudah menggunakan bermacam petua namun masih tidak berkesan untuk lembutkan daging.

Seorang pengguna laman sosial Facebook, Mahamidah Hamdan atau lebih mesra dipanggil Cikgu Ida telah berkongsikan petua untuk melembutkan daging dengan mudah hanya menggunakan satu bahan sahaja.

Jom lihat perkongsian lengkap oleh Cikgu Ida di bawah. Selepas ini tak perlu pening kepala lagi nak fikir cara mengempukkan daging. Semoga bermanfaat!

Petua Mudah Lembutkan Daging
Cara cikgu ida nak lembutkan daging. Selalu orang rebus kan? Tapi cikgu tak rebus.

Caranya:

1. Letak 2 sudu je minyak. Panaskan minyak.

2. Masukkan daging.

3. Air akan keluar dengan sendiri dari daging itu.

Menjelang berbuka puasa, ini cara 'ekspres' lembutkan daging

4. Cikgu gunakan api yang kuat.

5. Kacau sekali sekala je daging tu, masak sampai air kering.

6. Bila sudah hampir kering, baru kacau banyak kali.

Bila air dah kering, maka lembutlah daging tu. Daging empuk dan lembut, mudah dan simple je.

Lepas tu baru angkat untuk masak daging sambal kejap lagi. Selamat mencuba petua yang mudah dari cikgu ida.

TONTON :

BACA: 

Ustaz Kazim dedah sesuatu pasal Siti Nurhaliza, “dia mai hantar..”

Selepas Yasin petik nama Syed Saddiq isu ganja di mahkamah, ini respon MP Muar

Maybank tawar program biasiswa 2022 untuk pelajar, ini cara mohon

COMMENTS

Wordpress (1)
  • appeary 2 days

    lasix online The former is considered to be the major excretory pathway, while the latter is more active under conditions of increased luminal flow