Orang ramai berang status BKM tak lulus, sekali ini yang jadi..

Oleh Admin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Orang ramai berang status BKM tak lulus, sekali ini yang jadi.. bkm.hasil.gov.my login 2022 bkm 2022 bkm.hasil.gov.my login bkm hasil bkm 2022 kemaskini lhdn bkm bkm hasil gov my bkm semakan bkm semakan status bkm hasil gov my login kemaskini[/bg_collapse]

Orang ramai berang status BKM tak lulus, sekali ini yang jadi..Perkongsian seorang pemilik Twitter tentang reaksi rakannya setelah menyemak status Bantuan Keluarga Malaysia dalam talian mencuri perhatian ramai pengguna media sosial di Twitter.

Pemilik akaun @Faashafiqah menulisan ciapan ringkas dengan disertakan sekali tangkap layar perbualan bersama rakannya itu menarik perhatian ramai. Menerusi perbualan tersebut, individu tersebut meluahkan rasa marah dan geram kerana semakan status bantuan tidak lulus.

“Pelajar tak dapat sebab umur dah 24. Bujang tak dapat juga. Dah tu aku ni kategori apa. Makhluk tuhan paling seksi?”

Orang ramai berang status BKM tak lulus, sekali ini yang jadi..

Netizen Adu Alami Masalah Masalah Sama
Melihat mesej perbualan yang dikongsikan pemilik Twitter berkenaan, ramai pengguna media sosial juga meluahkan alami masalah yang sama dan mempersoalkan

Foto – Twitter
“Tidak lulus disini”

“Kategori bujang lapok”

“Aku ni umur 23 pun tak dapat nyah”

“Baru je habis latihan industri tunggu graduasi tapi umur dah 26 habuk pun tak ada” ciap mereka

Menerusi carian Murai my di laman Bantuan Keluarga Malaysia, syarat kelayakan bagi kategori bujang adalah individu berpendapatan bawah RM2,500 dan had umur 21 tahun sehingga 59 tahun atau berumur 19 tahun ke atas bagi Orang Kurang Upaya (OKU).

BACA:

Naim Daniel kongsi pengalaman buat lagu Siti Sarah, “tulis pun rasa sayu dah..”

Kenduri belum habis, makcik ni selamba bungkus lauk depan tetamu

5 Kisah selebriti tak jadi kahwin, nombor 4 paling tak sangka!