Pernah jadi pramugara, bekas kru bertugas kongsi perangai sebenar Anuar Zain, “tak sangka..”

Oleh Admin

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Pernah jadi pramugara, bekas kru bertugas kongsi perangai sebenar Anuar Zain, “tak sangka..” anuar zain sedetik lebih anuar zain kahwin lagu anuar zain[/bg_collapse]

Siapa sahaja yang tak kenal dengan nama Anuar Zain. Selain menyanyi, Anuar juga pernah menjadi ketua pramugara di sebuah syarikat penerbangan Malaysia iaitu Malaysia Airlines. Difahamkan Anuar pernah berkhidmat dengan MAS selama 10 tahun iaitu dari tahun 1990 hingga 2000.

Baru-baru ini, bekas pramugari MAS, Nik Farhana telah dijemput oleh penyanyi Zarul Umbrella untuk berkongsi pengalaman bekerja di awan biru. Temubual eksklusif ini ditayangkan menerusi saluran Youtube Zarul Umbrella yang kini sudah mencecah 30k tontonan.

Mengimbau kembali kenangan bergelar pramugari, Nik Farhan sempat berkongsi pengalamannya bekerja dengan Anuar yang pada itu belum dikenali seperti hari ini.

“Saya mengenali Anuar Zain masa dia sebagai ketua pramugara dan pada waktu itu dia tak terkenal lagi seperti sekarang. Saya masih ingat, ketika itu dia dikenali dengan nama Shahrul Anuar semasa bertugas”

Ketika ditemubual, Zarul bertanya kepada Farhana, adakah Anuar sangat g4rang ketika menjalankan tugasnya sebagai ketua pramugara? ini responnya;

” Tidaklah! Anuar ini selembut-lembut manusia, dia sangat berbudi bahasa, tegas dan berpendirian. Semasa bertugas, Anuar tak cakap banyak macam orang lain. Dia seorang lelaki yang baik”

Menurut Farhana, kita sama-sama menjalankan tugas bersama kru penerbangan lagi-lagi sewaktu ‘next-stop’ (hentian seterusnya ketika penerbangan), Anuar bukanlah seorang yang gemar ‘melepak’.

Pernah jadi pramugara, bekas kru bertugas kongsi perangai sebenar Anuar Zain, "tak sangka.."

” Anuar ni selalu buat hal dia lah, tak pergi sangat melepak dengan mana-mana kru. Tapi pernah sekali kami pergi Karaoke bersama, ketika dia menyanyi, tak sangka dengar suara dia sedap ‘gila’. Pada waktu itu dia sangat tampan’, very good looking! Dia sangat friendly tapi tidaklah over friendly. Dia jaga menjaga batas dengan kru lain sebagai ketua pramugara dan bawa dirinya denga baik sekali”

“Selepas 5 tahun dan bergelar penyanyi terkenal, saya tak sangka dia menjadi seperti orang lain”- ujarnya.

Dalam pada itu, Nik Farhana juga berkongsi pengalaman bekerja bersama selebriti lain seperti Nazim Othman, Danny X-Factor, dan ramai lagi. Jom saksikan video penuh temubual ini di bawah.

Tonton:

Baca:

Selalu bergambar dengan pinggul ‘tertonggeng’, netizen tanya Janna Nick “Buasir ke”?

Abang Grab lalui detik cemas bawa penumpang penuh berdarah satu kereta..

Nora Danish tayang bahu, netizen kata umur dah 40 pun nak jadi remaja