Punca Afifi letak jawatan terbongkar…

Oleh Admin

Punca Afifi letak jawatan terbongkar. Sultan Nazrin Muizzuddin Shah perkenan menerima permohonan perletakan jawatan dari Datuk Dr. Afifi Al-Akiti yang menyandang gelaran Orang Kaya Kaya Imam Paduka Tuan (Orang Besar Delapan) Perak.

Afifi berkata perletakan jawatan ini berhubung dengan video tular di media sosial yang menunjukkan seorang lelaki berhibur di kelab malam sambil diapit dua wanita, yang dikatakan ialah dirinya.

Jelas Afifi, dia tidak mahu mengulas lanjut atau memberikan sebarang jawapan berkenaan isu terbabut kerana tidak mahu mencetuskan sebarang perdebatan yang tidak memberi manfaat.

Sambungnya, video yang tular juga kelihatan mempersoalkan kesuaian peranannya dengan institusi agama dan dalam urusan hal ehwal agama Islam.

Punca Afifi letak jawatan terbongkar...

Afifi berkata keputusan ini dibuat berdasarkan rasa tanggungjawab dan sifat taat setia seorang rakyat kepada sultannya demi melindungi darjat kemuliaan Padura Seri Sultan Perak.

Untuk rekod, sebelum ini tular sebuah video berdurasi selama 24 saat memaparkan seorang lelaki yang didakwa merupakan tokoh agama berada di kelab malam.

BACA:

10 tan emas dalam pencarian pemburu harta karun ini

Ini panduan mahu jimat gas jika rebus nasi impit

Guna 2 bahan ini, kucing dah tak berak merata