Tips berkesan daripada pakar, bantu anak kecil tidak bangun menangis tengah malam lagi!

Oleh Admin

Tips berkesan daripada pakar, bantu anak kecil tidak bangun menangis tengah malam lagi!

Yang pernah melaluinya, pasti teringat akan peritnya terbangun tengah malam apabila terdengar suara bayi menangis. Yang mana sebelum ini biasa tidur lena, bila hadirnya anak kecil, tidur terganggu. Tetapi ini hanyalah perkara biasa sahaja dan usah dirisaukan sangat.

Bagi yang bakal menjadi ibu bapa, tidak perlu terpengaruh dengan kata-kata orang di sekeliling.

Ingat, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya. Apa yang penting adalah bersedia dan rajinkan mencari dan membaca tips dari pakar.

Seperti yang dikongsikan oleh Tuan Ahmad Syakir Amran, mengenai tips lenakan tidur malam bayi ini mendapat banyak reaksi golongan ibu bapa.

Nampak mudah, tetapi tips nombor tiga agak perit sedikit dan ibu bapa perlu kental untuk seminggu yang pertama. Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada semua.

Buat pasangan yang baru ataupun yang bakal menimang cahaya mata, korang boleh cuba tips ini!
InshaAllah berkesan dan tidur malam korang juga tidak akan terganggu.

Sebelum tidur malam, tukar pampers baby siap-siap, bagi dia selesa. Kalau baby bangun menangis malam, biarkan dulu dia menangis 5-10 minit, baru bagi susu. Jangan biasakan bila menangis terus bagi susu sebab nak tukar mind set baby. Yang ini agak perit sikit tetapi kena kental. Tengok macam kesian, tetapi cuba dulu untuk tempoh seminggu. Alhamdulillah dari umur Raiesya 1 bulan sampailah

Sekarang dia tak pernah bangun malam. Tips ini saya belajar dari Consultant Paediatric Dr. Tan Eng Kian dari Salam Hospital Shah Alam masa saya check up anak saya, Raiesya. Apa-apa hal, korang boleh rujuk dengan beliau yang banyak lagi tips berguna, yang anda boleh pelajari dari dia. Okey, good luck!

BACA JUGA :

Kertas siasatan dibuka berhubung kubur Bill Kayong dirosakkan

“Zii Jia tak patut kalah… masalah angin hanyalah biasa..” – Datuk Rashid Sidek

Lelaki 50-an kemalangan maut di Jalan Tenom-Keningau