Tular !!! Garaj pemimpin pemuda Umno seperti bilik pameran supercar

Oleh Admin

Tular !!! Garaj pemimpin pemuda Umno seperti bilik pameran supercar. Sebuah video telah muncul di media sosial yang menunjukkan harta tanah mewah di Malaysia dengan garaj yang serupa dengan bilik pameran kereta sukan.

Harta benda dan kereta dipercayai milik ahli politik Umno

Netizen percaya harta benda tersebut dimiliki oleh  pemimpin pemuda Umno Titiwangsa, Nazir Hussin Akhtar Hussin.

Tidak jelas siapa yang memuat naik video atau kapan ia dirakam.

Video montaj 20 saat itu mempamerkan pelbagai supercar yang menakjubkan, dan Nazir dilihat dalam video itu memakai sarung kelabu dan t-shirt Adidas berwarna hitam.

Sekurang-kurangnya dua Lamborghini dan enam Ducati melihat

Beberapa supercar yang dilihat dalam video itu termasuk Lamborghini oren Belanda, Lamborghini Aventador hijau limau, dan sekurang-kurangnya enam Ducati berwarna merah.

Selain supercar, video itu juga menunjukkan beberapa orang berkumpul di tempat penginapan ini.

Harta itu, bersama dengan kenderaan, dipercayai dimiliki oleh Nazir kerana mereka kelihatan serupa dengan yang disiarkan oleh Nazir di akaun Instagram peribadinya.

Peminat supercar yang gemar

Berikut adalah foto dia berdiri di beranda harta tanah, serupa dengan video.

Dari laman media sosialnya, nampaknya Nazir adalah peminat supercar, dengan rakaman dirinya memandu salah satu supercarnya.

Nazir juga berkongsi koleksi supercarnya yang mirip dengan yang terdapat dalam video.

Pada bulan Disember 2020, The Vibes melaporkan bahawa dia adalah pemilik motosikal termahal di dunia, Ducati Superleggera V4 .

Superbike ini dipercayai memperoleh sekurang-kurangnya RM888,000 (S $ 287,000), dan ini adalah satu-satunya unit di Malaysia.

Netizen mempersoalkan sumber pendapatannya

Memandangkan jumlah kenderaan mewah yang dimilikinya, beberapa netizen tertanya-tanya mengenai sumber pendapatannya.

Pencarian pantas dalam talian menunjukkan bahawa selain menjadi ahli politik, Nazir juga merupakan ketua Yayasan Bank Rakyat .
Seorang pengguna Twitter dengan nama pengguna @qielalaa, mendakwa bahawa dia bekerja untuk Nazir dan abangnya sebelumnya, dan memujinya kerana menjadi bos yang baik.

Ni bekas boss saya, Nazir Hussain. Tapi saya kerja under company abang dia, Dato Mubarak. Family depa memang kaya pun. Kaya 7 keturunan takkan habis. Dan antara boss yg tak pernah lokek belanja staff setiap minggu. Sebulan sekali wajib belanja staff nasi beriani Insaf.

– Puan Qilot ღ (@qielalaa) 29 Ogos 2021

“Dia adalah bekas bos saya, Nazir Hussain. Tetapi saya bekerja untuk syarikat saudaranya, Dato Mubarak. Keluarga mereka kaya. Kekayaan tidak akan habis walaupun selepas tujuh generasi. Dia juga murah hati dan melayan pekerjanya setiap minggu. Sebulan sekali , tanpa gagal, dia akan memperlakukan pekerjanya kepada briyani, “kata jawatan itu.

BACA JUGA : ANEH !!! Korea Selatan anjur pertandingan untuk tidak buat apa-apa